czwartek, 1 lipca 2010

Fajne Jednoosobowe Naczynko Do Zapiekanek (autor nazwy: Antoni Czyprak, all rights reserved)


Dzisiaj po raz pierwszy wykorzystałam to naczynko do zrobienia szakszuki i doszłam do wniosku, że jednak dobrze zrobiłam, zakupując takie akcesorium (a właściwie cztery sztuki). To jest dość ciężka kamionka, ale myślę, że taka przydatna foremka może być wykonana z jakiegokolwiek żaroodpornego materiału. 
Takie cosik ma swoją specyficzną nazwę, którą zdradził mi Czyprak Antoni (dzięki, Jantoś!) i to się nazywa: Fajne Jednoosobowe Naczynko Do Zapiekanek
Muszę zrobić w tym owoce pod chrupiąca pierzynką (światowo: crumble), Pieprzu robił, i napisał, że pyszne.
Jeśli więc traficie na taki przydaś w przystępnej cenie, to chyba się przyda, oczywiście w dużej formie zapiecze się dokładnie tak samo, ale tak jest wygodniej i ładniej podać na stół (nie zapomniawszy, że foremka sakrucko się nagrzewa!)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zalew spamu i mnie pokonał... dlatego musiałam włączyć tę uprzykrzoną weryfikację obrazkową :-(