niedziela, 8 grudnia 2013

Podstawowy zestaw drewnianych łyżek i łopatek

Jak widać ze stopnia użytkowania, najczęściej korzystam z łopatki z płaskim brzegiem. Mam jeszcze taką samą, tylko malutką do mieszania np. rumieniącej się cebulki na małej patelence. Łyżką drewnianą miesza sie kapuchy, barszcze i inne płynne i półpłynne potrawy, które mięszania wymagają (a zwykłą łyżką jest to niewskazane ze względu na powłokę garnka czy patelni). Ta szeroka łopatka się przydaje, gdy trzeba coś większego przewrócić na plecki, np. omlet.

1 komentarz:

  1. a ja jeszcze mam taką łopatkę jakby szpachelkę o szerokiej krawędzi, przewracam nią mięsko na żeliwnej patelni, pozdrawiam:)_

    OdpowiedzUsuń

Zalew spamu i mnie pokonał... dlatego musiałam włączyć tę uprzykrzoną weryfikację obrazkową :-(